Nieuwe BIA-meting weegschaal in de praktijk!

InBody weegschaal in de prakijk

Perceel 7

Vanaf nu is het mogelijk om in de praktijk je lichaamssamenstelling te meten. De InBody meet snel, gedetailleerd en vergelijkbaarelijk de lichaamssamenstelling. Het meten van de lichaamssamenstelling is essentieel als het gaat om het meten van de gezondheid. Traditionele methodes zoals gezondheid meten aan de hand van BMI of gewicht zijn achterhaald. Met de modernste technologieën kan er nu veel meer gemeten worden. Ga verder dan gewicht en kom er achter hoeveel vet, spier en vocht er in het lichaam zit.

In lichaam

Bij elke InBody-test wordt er een resultatenvel afgedrukt met gedetailleerde informatie over de spiermassa, vetmassa en het lichaamswater van de gebruiker. De InBody Body Composition Analyzer geeft de spier- en vetmassa van elk lichaamsdeel weer om een ​​juiste schatting van de lichaamssamenstelling te komen.

Perceel 8

Blog: Geen feest compleet zonder zoetigheid

Deze periode staat bol van de feestelijkheden. Koningsdag, Pasen, Pinksteren, meivakantie, Ramadan met aansluitend het Suikerfeest, teveel om op te noemen. En dus wordt er lekker gegeten en gesnoept. Maar wat doet ons lijf met die extra suikers?

Van nature aanwezige suikers en vrije suikers

Van nature aanwezige suikers zitten in groente, fruit en zuivel. Vrije suikers zijn alle toegevoegde suikers plus de suikers die in honing, siropen en vruchtensappen zitten. In Nederland krijgen we te veel van die vrije suikers binnen. Gemiddeld 30% te veel. En kinderen zelfs 80% te veel. We eten namelijk zo’n 17 suikerklontjes aan vrije suikers per dag. Dit komt neer op 25 kilo per jaar!

Zwaar door suiker

Al die vrije suikers uit producten als frisdrank, vruchtensap, koek en snoep heeft je lichaam niet nodig. Ze bevatten veel zinloze calorieën en weinig tot geen vitamines. Deze suikers worden opgeslagen als vet op je buik. Als je buik veel te dik wordt kun je uiteindelijk hart- en vaatziekten, zoals diabetes ontwikkelen.

Teveel vrije suikers kunnen er ook voor zorgen dat je je moe voelt, last van een opgeblazen gevoel hebt en hoofdpijn krijgt. En hoe vaker je suiker of suikerrijke producten en dranken gebruikt, hoe meer je lichaam er van wil.

Denk aan je tanden

Bacteriën in je mond zetten suikers om in zuur. Dit zuur lost het tandglazuur van tanden en kiezen op. Als je dagelijks vaak suikerrijk eten, frisdranken en vruchtensappen neemt, heb je een grotere kans op gaatjes en tanderosie.

Nooit meer snoepen

Veel suikers zitten helaas juist in de producten die we heel lekker vinden, maar zijn dus niet gezond. Kun je dan beter nooit meer iets snoepen?  Mijn advies is om heel bewust om te gaan met al die extraatjes. Vooral in een periode als deze waarin er veel feest wordt gevierd. Maak keuzes en houd de porties klein. Plan dagen in dat jij en jouw gezin wel of juist niet snoepen. En leer vaker ‘nee’ te zeggen tegen al die zoete verleidingen. Zo geef je meteen het goede voorbeeld.

Kijk kritisch naar je dagelijkse eetpatroon. Er zijn vast producten die je regelmatig eet of drinkt waar veel verborgen suikers in zitten. Kijk op de etiketten en kies zoveel mogelijk suikerarme alternatieven en onbewerkte producten. Dat maakt veel verschil!

Gezellige en vooral gezonde dagen toegewenst! Groeten, Charlotte

WIE IS CHARLOTTE?

Diëtist en leefstijlcoach Charlotte Leest is al jaren een bekend gezicht in Leiden Noord. We zijn heel blij dat ze nu samenwerkt met GONoord! Iedere maand schrijft ze voor ons een blog en een recept. Verder zul je haar ook tegen komen bij het Gezond Ontbijt en geeft ze advies aan de GONoord! catering. Samen met de vrouwen die het Gezond Ontbijt verzorgen is ze een wandelgroep gestart. Natuurlijk is ze ook gewoon in haar eigen praktijk in de Rondedans te vinden. www.charlotteleest.nl