Tarieven

Tarieven en vergoedingen

Foto's Kavel 2020

De kosten voor dieetadvisering vergoed door de zorgverzekering?
Wij declareren direct via de zorgverzekeraar. Vanuit de basisverzekering is er een vergoeding voor de eerste 3 uur per jaar per persoon. Houd er rekening mee dat de kosten eerst afgaan van het eigen risico van 385 euro. Is het eigen risico nog niet volledig betaald, dan zal de zorgverzekeraar het openstaande bedrag aan jou doorberekenen.

Kinderen tot 18 jaar hoeven geen eigen risico te betalen en voor hen is een bezoek aan de praktijk dus gratis tot 3 uur per jaar en daarna eventueel een deel vanuit een aanvullende verzekering.

Het heeft de voorkeur om bij de eerste afspraak een ​​​​verwijsbrief met een medische indicatie van je (huis-) arts mee te nemen. Maar het is geen vereiste. Ook zonder een verwijzing ben je welkom. 

Voor 2024 heeft de praktijk een contract met alle zorgverzekeraars. Als je naast je basisverzekering een aanvullend pakket hebt, wordt hieruit soms een extra vergoeding gegeven. Informeer bij jouw zorgverzekeraar of kijk je polis na. Kijk voor meer informatie over vergoedingen 2024 op:  www.zorgwijzer.nl

Als je geen medische indicatie hebt, maar graag voedings-/ leefstijlcoaching wilt, dan worden de consulten niet door de zorgverzekeraar vergoed, maar betaal je deze zelf. Bovendien kan het zijn dat je meer tijd nodig hebt dan de verzekeraar vergoedt. De kosten (inclusief telefonische en video-consulten) voor 2024 zijn:

1e consult (60 min incl. Individueel dieetvoorschrift) 120,00 euro
2e consult (30-45 min) 40,00-60,00 euro
Kort vervolgconsult (max 15 min) en BIA-meting weegschaal 20,00 euro
Lang vervolg consult en 1e telefonisch consult (30-45 min) 40,00-60,0 euro
Telefonisch vervolgconsult en -videobellen (15 min-30 min) 20,00-40,00 euro
Toeslag huisbezoek 40,00 euro

*Wanneer er extra tijd nodig is om bijvoorbeeld een dieetlijst op te stellen, voeding te berekenen, drinkvoeding aan te vragen etc. waar je zelf niet bij aanwezig bent, dan wordt er extra tijd gefactureerd (15 tot 30 minuten per keer). Dit valt onder het individueel dieetadvies. 

Ketenzorg
Wanneer uw huisarts is aangesloten bij de ROHWN (Regionale Organisatie van Huisartsen West Nederland) gaan de kosten niet van het verplichte eigen risico vanuit de basisverzekering als er sprake is van ketenzorg. Dat is bij de indicaties diabetes, astma/COPD en/of CVRM (cardiovasculair risico). Kijk op www.rohwn.nl  of uw huisarts is aangesloten.

Vragen?
Voor alle vragen kun je gerust  contact  opnemen.