Tarieven

Tarieven en vergoedingen

Foto's Kavel 2020

De kosten voor dieetadvisering vergoed door de zorgverzekering?
Vanuit de basisverzekering is er vergoeding voor de eerste 3 uur per jaar per persoon.
Het heeft de voorkeur om een ​​verwijsbrief met een medische indicatie van je (huis-) arts mee te nemen. Maar het is geen vereiste. Ook zonder een verwijzing ben je welkom. Hou er rekening mee dat de kosten eerst af gaan van het eigen risico van 385 euro. Is je eigen risico nog niet volledig betaald, dan zal de zorgverzekeraar het bedrag verrekenen en sturen ze de rekening naar jou. Kinderen tot 18 jaar hoeven geen eigen risico te betalen en voor hen is bezoek aan de praktijk dus gratis tot 3 uur per jaar.

Voor 2022 heeft de praktijk een contract afgesloten met alle zorgverzekeraars. Als je naast je basisverzekering een aanvullend pakket hebt, wordt hieruit soms een extra vergoeding gegeven. Informeer bij je zorgverzekeraar of kijk in jouw polis of dit voor jou geldt. Kijk voor meer informatie over vergoedingen 2022 op:  www.zorgwijzer.nl

Als je geen medische indicatie hebt, maar wel graag voedingsadvies wilt, dan worden de consulten niet door de zorgverzekeraar vergoed, maar betaal je deze zelf. Bovendien kan het zijn dat je meer tijd nodig hebt dan de verzekeraar vergoedt. De kosten (inclusief telefonische consulten) voor 2022 zijn:

1e consult (60 min incl. Individueel dieetvoorschrift) 112,50 euro
2e consult (30-45 min) 37,50-56,25 euro
Kort vervolgconsult (max 15 min) van loss BIA-meting 18,75 euro
Lang vervolg consult en 1e telefonische consult (30-45 min) 37,50-56,25 euro
Telefonisch vervolgconsult en videobellen (15 min-30 min) 18,75-37,50 euro
Toeslag huisbezoek 37,50 euro

*Wanneer er extra tijd nodig is om bijvoorbeeld een voorbeelddagmenu op te stellen, voeding te berekenen, drinkvoeding aan te vragen etc, dan wordt er extra tijd gefactureerd. Dit valt onder het individueel dieetadvies. 

Ketenzorg
Wanneer je huisarts is aangesloten bij de ROHWN (Regionale Organisatie van Huisartsen West Nederland) gaan de kosten niet af van het verplicht eigen risico vanuit de basisverzekering als er sprake is van diabetes, astma/COPD en/of CVRM (cardiovasculair risico). Kijk op www.rohwn.nl of jouw huisarts is aangesloten of vraag ernaar bij je huisartsenpraktijk.

Vragen?
Voor alle vragen over de consulten, cursussen en kosten kun je gerust contact opnemen.