Tarieven

Tarieven en vergoedingen

Foto's Kavel 2020

De kosten voor dieetadvisering vergoed door de zorgverzekering?
Vanuit de basisverzekering is er een vergoeding voor de eerste 3 uur per jaar per persoon. Houd er rekening mee dat de kosten eerst afgaan van het eigen risico van 385 euro. Is het eigen risico nog niet volledig betaald, dan zal de zorgverzekeraar het bedrag berekenen en betalen je het openstaande bedrag zelf. Kinderen tot 18 jaar hoeven geen eigen risico te betalen en voor hen is een bezoek aan de praktijk dus gratis tot 3 uur per jaar.

Het heeft de voorkeur om een ​​​​verwijsbrief met een medische indicatie van je (huis-) arts mee te nemen. Maar het is geen vereiste. Ook zonder een verwijzing ben je welkom. 

Voor 2023 is de praktijk een contract afgesloten met alle zorgverzekeraars. Als je naast je basisverzekering een aanvullend pakket hebt, wordt hieruit soms een extra vergoeding gegeven. Informeer bij jouw zorgverzekeraar of kijk je polis na. Kijk voor meer informatie over vergoedingen 2022 en 2023 op:  www.zorgwijzer.nl

Als je geen medische indicatie hebt, maar graag voedingsadvies wilt, dan wordt de consulten niet door de zorgverzekeraar vergoed, maar betaal je deze zelf. Bovendien kan het zijn dat je meer tijd nodig hebt dan de verzekeraar vergoedt. De kosten (inclusief telefonische consulten) voor 2023 zijn:

1e consult (60 min incl. Individueel dieetvoorschrift) € 117,00
2e consult (30-45 min) 39,00-58,50euro
Kort vervolgconsult (max 15 min) en BIA-meting weegschaal 19,50euro
Lang vervolg consult en 1e telefonisch consult (30-45 min) 39,00-58,50euro
Telefonisch vervolgconsult en -videobellen (15 min-30 min) 19,50-39,00euro
Toeslag huisbezoek 39,00euro

*Wanneer er extra tijd nodig is om bijvoorbeeld een voorbeelddagmenu op te stellen, voeding te berekenen, drinkvoeding aan te vragen etc waar je zelf niet bij aanwezig bent, dan wordt er extra tijd gefactureerd (15 tot 30 minuten per keer). Dit valt onder het individuele dieetadvies. 

Ketenzorg
Wanneer uw huisarts is aangesloten bij de ROHWN (Regionale Organisatie van Huisartsen West Nederland) gaan de kosten niet van het verplichte eigen risico vanuit de basisverzekering als er sprake is van ketenzorg. Dat is bij de indicaties diabetes, astma/COPD en/of CVRM (cardiovasculair risico). Kijk op www.rohwn.nl  of uw huisarts soms is aangesloten.

Vragen?
Voor alle vragen kun je gerust  contact  opnemen.