Tarieven

Tarieven en vergoedingen

De kosten voor dieetadvisering worden door de zorgverzekering vergoed:
Vanuit de basisverzekering is er vergoeding voor de eerste 3 uur per jaar per persoon.
Daarbij heb je een verwijsbrief met een medische indicatie nodig van je (huis-)arts. Hou er wel rekening mee dat de kosten af gaan van het eigen risico van 385 euro. Is je eigen risico nog niet volledig betaald, dan zal de zorgverzekeraar het bedrag verrekenen en stuurt een rekening naar jou.
Kinderen tot 18 jaar hoeven geen eigen risico te betalen.

De praktijk heeft contracten afgesloten met alle zorgverzekeraars.

Als je naast je basisverzekering een aanvullend pakket hebt, wordt hieruit soms een extra vergoeding gegeven. Informeer bij je zorgverzekeraar of dit voor jou geldt.
Kijk voor meer informatie over vergoedingen in 2019 op: www.zorgwijzer.nl

Als je geen medische indicatie hebt, maar wel graag voedingsadvies wilt, dan worden de consulten niet door de zorgverzekeraar vergoed, maar betaal je deze zelf. Hetzelfde geldt in de situatie dat je eigen risico nog niet betaald is. Daarnaast kan het zijn dat je meer tijd nodig hebt dan de verzekeraar vergoedt. De kosten (inclusief telefonische consulten) voor 2019 zijn dan:

1e consult (60 min incl. individueel dieetvoorschrift) 92,70 euro
2e consult (max 30 min) 30,90 euro
Kort vervolgconsult (max 15 min) 15,45 euro
Lang vervolg consult (30-45 min) 30-45 euro
Telefonisch vervolgconsult 15,45 euro
Toeslag huisbezoek 28,76 euro

*Bij consulten waarbij er tijd nodig is om bijvoorbeeld een rapportage of voorbeelddagmenu op te stellen of een voeding te berekenen, wordt een kwartier extra gerekend voor individueel dieetvoorschrift. Dit betekent dat de uiteindelijk gefactureerde tijd een kwartier hoger uit kan komen per consult.

Ketenzorg
Wanneer je huisarts is aangesloten bij de ROHWN (Regionale Organisatie van Huisartsen West Nederland) gaan de kosten niet af van het verplicht eigen risico vanuit de basisverzekering als er sprake is van diabetes, astma/ COPD en/of CVRM (cardiovasculair risico). Kijk op www.rohwn.nl of jouw huisarts is aangesloten of vraag er naar bij je huisartsenpraktijk.

Cursussen/ themabijeenkomsten
Wanneer je een cursus of training volgt worden de kosten ook vaak gedeeltelijk of geheel vergoed. Daarbij is het handig om contact op te nemen bij je zorgverzekeraar.

Vragen?
Voor vragen over de consulten, cursussen en kosten kun je gerust contact met me opnemen.