Charlotte op de radio: Interview Sleutelstad FM ‘Gezonde feestdagen’

Interview Greet Meesters dec 2020

Vandaag een interview met Greet Meesters op de radio.

Meesters on the Move: ‘bedenk wat je wil eten voordat je naar de winkel gaat’

Maak een boodschappenlijstje, blijf gewoon drie keer per dag eten en plan ook een wandeling in. Dat is het advies in een notendop van diëtiste Charlotte Leest voor een fijne kerstfeest zonder schuldgevoel. Leidens leukste fitgirl Greet Meesters klopt bij Leest aan voor wat hulp om de kerst fit door te komen.

Greet Meesters herkent wat Leest vertelt over het gevaar van gaan winkelen met een lege maag. “Dan vliegen de lekkere dingen vanzelf je boodschappenkarretje in.” En lekker eten mag natuurlijk met de feestdagen, maar het is goed om er verstandig mee om te gaan. “Kies voor kwaliteit boven kwantiteit”, vult Leest aan. “Dan kun je echt genieten.”

Maaltijden zoals een ontbijt of lunch overslaan zodat je ’s avonds meer kunt eten, is niet zo’n goed idee. “Vaak krijg je dan tussendoor honger en ga je veel meer snoepen. Het is beter om je gewone ritme aan te houden.” En voor het kerstdiner zelf? “Begin met een soep vooraf, veel groente bij het hoofdgerecht en fruit na en dan kun je en lekker eten en heb je naderhand geen opgeblazen gevoel.”

Als laatste geeft Leest de tip een keer per dag een wandeling in te plannen. “Lekker naar buiten en even bewegen, is altijd goed.”

Link naar het interview:

Sleutelstad FM 17 december 2020